...
d089cd4f07eae44ab25000e2c41e891d

Régi Toyota Corolla: A modell tizedik generációjának előnyei és hátrányai

Köztudott, hogy a Corolla a legkelendőbb autó a világon. Tulajdonságai régóta bizonyítottak, de igen, annyi generáció van, és ennek az autónak vannak erős és gyenge generációi. A távoli 1966 óta gyártják, és a mai napig 12 generációja van. Most a tizedik generációs Corolla-ra összpontosítunk – egy régi autóra, amely jól képviselteti magát a hazai használtautó-piacon.

A tizedik generációs Toyota Corolla a nagyobb Camry XV30-ra emlékeztet, ez adja a szedán szilárdságát. Szalonja azonban nem tündököl a tervezői örömöktől. Nem mindenkinek fog tetszeni a műszerfal narancssárga megvilágítása, az első ülések nem

tojota korolla 2021 gde prohodit sborka

Mit lehet vásárolni?

A hazai piacon számos ajánlat található, de azok, amelyek a szóban forgó tizedik generációhoz tartoznak, szedán típusúak, és 2007-től 2011-ig gyártották. Az 1,4-es (97 LE) alapmotorral szerelt autók kevesebb eladása, az 1,6-os (124 LE) példányok dominálnak.

Egy 90 lóerős dízel egzotikus és nem ajánlott, ahogy egy 132 lóerős Corolla 1.8 automatával. Ennek a két változatnak a karbantartása drágább, és egyes alkatrészeket nehezebb megtalálni.

Piacunkon megközelítőleg egyformán képviselteti magát a kézi váltó és az ennek alapján kialakított, zökkenőmentes működésben nem elkülönülő robotváltó, de itt is azt tanácsoljuk, hogy támaszkodjunk a mechanikára.

Vagyis keress 1.4-es vagy 1.6-os benzinest és kézi váltót. A Corolla ilyen példányaiban a lehetőségek között szerepel a légkondicionáló, a bőr többfunkciós kormánykerék, az elektromos tartozékok és a fűtés. Vagyis az alaplehetőségek megvannak, de semmi több.

Hogyan vezet?

Ez a Toyota minden motor és sebességváltó kombinációjával a nyugodt vezetési stílust ösztönzi. Ugyanakkor egy szedánt vezetni élvezet. Menet közben a Corolla jó egyensúlyt talál a jó kezelhetőség és a tisztességes vezetés között, és semmitől se várjon csodát.

1667499964 57 sportishka com p toiota korolla sinyaya krasivo 58

Mire számítsunk?

ezeket az autókat kiváló színezés és fényezés jellemzi. Csak az a kár, hogy a műanyag lökhárító tartók könnyen eltörnek. A csillapítottabb modellek ajtózsanérjaiban holtjáték van, ami rosszul záródik, és erős zörgést okoz, amikor az autó egyenetlen úton halad. Ami az autó belsejét illeti, hosszú ideig megőrzi a megfelelő megjelenést.

Mindkét szívómotor, amelyeket fentebb ajánlottunk, szerkezetileg szinte teljesen megegyezik, és nem okoz problémát. A nagyjavítás előtti erőforrás több mint 300 ezer km. A lényeg, hogy ne spóroljunk az olajon és a karbantartáson. A dízelmotorok gyenge pontja az EGR szelep. A kézi sebességváltó és az automata sebességváltó erőforrásai hasonlóak a motorok erőforrásaihoz.

A robotizált sebességváltó azonban nem büszkélkedhet ilyen hosszú élettartammal. A felfüggesztés tartós és nagyon megbízható lengéscsillapítók. Tehát ha egy úgynevezett “igásló” autóra vágyik, akkor ez a Corolla hűségesen, de különösebb vezetési élvezet nélkül szolgálja Önt.

http://www.toyotaman.ru/hu/Corolla/Verso-AR10 – Útmutató és kézikönyv a Toyota Corolla Verso 3 karbantartásához és javításához.

Смотрите ещё

30fee33710a9a1366de8af45332a4bbe

Главные плюсы апартаментов

Апартаменты в батуми – это современная форма жилищного строительства, представляющая собой отдельные жилые помещения в …