...
1555589830 1

Noua Skoda Octavia are motoare și electronice

Skoda Octavia a patra generație a debutat la Praga. Cel mai popular model al mărcii nu este doar reproiectat. Acest lucru face un salt semnificativ în ceea ce privește echipamentul disponibil și gama de grupuri motopropulsoare. Designerii au făcut tot posibilul, oricât de îngrijorat ar fi fost Volkswagen de necesitatea de a trimite Skoda (http://www.skodabook.ru/ro) pe segmentul bugetar. S-a dovedit a fi un cadou bun pentru aniversare: în ianuarie a acestui an, Octavia a sărbătorit cea de-a 60-a aniversare.

38635 Skoda Octavia RS 2017 014

Liftback-ul și vagonul adaugă 19 mm și 22 mm în lungime (până la 4689 mm), lățimea crește cu 15 mm (până la 1829 mm), iar ampatamentul rămâne (2686 mm). Modelele sunt disponibile cu roți de până la 19 inchi în diametru.

Coeficientul de rezistență pentru break a fost redus de la 0,31 la 0,26, pentru liftback — de la 0,27 la 0,24.

Motoarele mai întâi: 1.0 TSI (110 CP) și 1.5 TSI (150 CP) cu sistem Mild Hybrid. Include un alternator de pornire de 48 volți și o baterie litiu-ion. Aceste versiuni se numesc eTEC. Motoarele cu ardere internă sunt asociate cu o transmisie robotică DSG cu șapte trepte sau cu o transmisie manuală cu șase trepte. Adevărat, versiunea cu cutie manuală este lipsită de suplimentul Mild Hybrid. Unitatea 2.0 TSI (190 CP) în tandem cu o transmisie robotizată este echipată cu un sistem de transmisie dublă. În plus, pentru prima dată la Skoda, cutia de viteze robotizată folosește tehnologia wire-shift, unde maneta de viteze este conectată la transmisie prin fire și trimite doar semnale de control.

Noul interior adăpostește un volan cu două spițe care poate fi echipat cu un încălzitor, precum și un set de butoane și comenzi rotative care controlează 14 funcții.

Skoda produce un motor diesel 2.0 TDI Evo (trei niveluri de putere 115, 150 și 200 CP), cu tehnologie de injecție duală AdBlue, care reduce emisiile de oxid de azot cu 80% față de unitățile din generația anterioară. Versiunile 150 și 200 pot primi opțional tracțiune integrală. Există, de asemenea, un motor 1.5 TSI pe metan (130 CP), asociat cu o transmisie robotizată cu șapte trepte sau cu o manuală opțională cu șase trepte. Această Octavia este echipată cu butelii de metan de 17,7 kg, ceea ce vă permite să parcurgeți 523 km numai cu gaz natural fără a utiliza un mic rezervor suplimentar de gaz (9 l).

Grupul de instrumente digital de 10,25 inchi este completat de un ecran central de la 8,25 la 10 inchi. Cu un sistem multimedia mai mare, harta poate fi afișată direct pe panoul de instrumente și pe afișajul central și la o scară diferită prin ajustarea acestei funcții folosind glisorul tactil de sub ecran. El este responsabil de putere.

Tot în gamă apare hibridul Octavia iV cu motor 1.4 TSI și motor electric. Mai mult, această Octavia a fost dezvoltată în două modificări simultan – cu o capacitate de 204 CP. (va fi lansat imediat împreună cu alte modificări) și 245 CP. (planificat să fie lansat mai târziu), așa cum se întâmplă în Golf VIII, recent introdus. Acești hibrizi sunt echipați cu o cutie de viteze robotică DSG cu șase trepte.

Bateria Octavia iV de 13 kWh oferă o autonomie de 55 km fără a porni motorul cu ardere în ciclul WLTP.

Echipamentul standard al mașinii include iluminare exterioară complet LED, o frână de mână electromecanică. Există multe inovații în lista de opțiuni pentru un model sau chiar pentru o întreagă marcă de lucruri: un head-up display color pe parbriz, geamuri laterale față cu izolare fonică, climatizare Climatronic cu trei zone, un asistent digital Laura cu control vocal.

Spațiul pentru genunchi al doilea rând a fost mărit la 78 mm. Iluminarea interioară comută între zece culori. Compartimentul de bagaje al liftback-ului a crescut cu 10 litri la 600, în timp ce break-ul a crescut cu 30 (până la 640 de litri).

pAAAAgGlGeA 1920

Pe scaunele din față, în funcție de configurație sau opțiuni (de exemplu, acestea sunt scaune Ergo confortabile), acum poate exista nu doar ventilație, ci și masaj electric. Cardul eSIM încorporat menține Octavia (manual) mereu online, în timp ce până la cinci porturi USB vă ajută să vă încărcați gadgeturile sau să vă conectați la sistemul de divertisment. Breakul are capacitatea de a dormi în al doilea rând și perdele retractabile pe geamurile laterale din spate.

Lista sistemelor electronice a fost completată cu cruise control „predictiv”. De asemenea, mașina este pregătită să monitorizeze siguranța pasagerilor la ieșire și în traficul înconjurător pentru a evita coliziunile la rearanjare și întoarcere, iar numărul de airbag-uri, în funcție de configurație, poate fi de până la nouă, inclusiv pentru genunchii șoferului.

Farurile complet cu LED-uri sunt incluse în standard, contra cost pot fi matrice, nu orbi șoferii care se apropie. Indicatoarele sunt de asemenea LED.

Un asistent de blocaj este gata să înlocuiască șoferul în trafic, dar senzorii de pe volan asigură că o persoană este pregătită să preia conducerea. Sistemul de intrare fără cheie poate deschide acum orice ușă a mașinii. Acestea sunt principalele modificări aduse modelului, care a găsit 6,5 milioane de cumpărători de-a lungul istoriei sale.

Manual pentru reparația tehnică a unui autoturism Skoda Octavia 3: http://www.skodabook.ru/ro/Octavia/5E

Смотрите ещё

geller ikonka

Сверло центровочное твердосплавное: надежный помощник в точной обработке материалов

Сверло центровочное твердосплавное – это инструмент, который нашел широкое применение в различных отраслях промышленности благодаря …