...
1667515510 35 sportishka com p shevrole kruz sedan pinterest 38

Test: s karavanom Chevrolet Cruze to je poput krstarenja

Mnoge tvrtke, gotovo sve, proizvode ili barem reklamiraju neke svoje automobile kao tipično obiteljske. Međutim, takvih je vrlo malo. Neki su preširoki i visoki (kao npr. kombiji), drugi nemaju dovoljno velik prtljažnik i udobne žabice u kabini, a treći su preskupi. Jedna od trenutno najboljih ponuda na tržištu za stvarno kompaktnu i udobnu mobilnu kućicu je karavan kod nas već popularnog modela Chevrolet Cruze. Globalni automobil nije civilni, ima ogroman prtljažni prostor i pristupačan je.

Naravno, kad iznajmljujete auto za svoju obitelj, ne možete očekivati da će na semaforima vući kao “pernički golf”, na armaturnoj ploči će biti bezbroj ukrasa i aplikacija od pravog drveta. Ovaj Chevrolet je samo praktičan automobil koji nudi udobnost i multimedijsku udobnost modernog automobila koji možete uzeti s manjim motorom i potrošiti manje.

U testnoj verziji na bugarskim cestama kladio sam se na karavan s novim 1,4-litrenim benzinskim turbo motorom od 140 konjskih snaga i 200 Nm okretnog momenta. S ovim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem osjećate se sigurno na cesti, iako ponekad prije pretjecanja morate prebaciti niži stupanj prijenosa. Chevrolet bez imalo razmišljanja i turbo “pitova” samouvjereno korača asfaltom, a pritom su ne samo vozač, nego i putnici u “kabini” mirni – kao na pravom all inclusive krstarenju. Nemoguće je podcijeniti činjenicu da čak i ako vozite brže na autocesti i izvan grada, potrošnja benzina neće prijeći 7 litara posto. Ili s punim spremnikom od 60 litara, možete sigurno voziti čak 900 km – izvrstan pokazatelj.

Cruze nudi više prostora za glavu i noge straga nego bilo koji drugi automobil u svojoj klasi.

Ukupna zapremina prtljažnika je 1478 litara, što je dovoljno da primi zaista ogromnu količinu prtljage. Za povećanje volumena možete u potpunosti ili djelomično preklopiti stražnje sjedalo na ravnoj površini.

S duplom kabinom inspiriranom Corvette, možete uživati u stilu koji malo koji obiteljski automobil ima. Zaobljene linije armaturne ploče i središnje konzole stapaju se i tvore zajedničku površinu. Kontrole, gumbi i kontrole imaju kromirane akcente i osvijetljeni su mekim svjetlom pomoću LED elemenata. Sjedala u 4 smjera presvučena su francuskim šavovima za izdržljivost.

Kokpit Cruze je visokotehnološki, praktičan i usmjeren na vozača. Sustav Chevrolet MyLink odlično funkcionira s vašim pametnim telefonom. Na praktičnom 7-inčnom ekranu možete odabrati svoju glazbu i reproducirati je na audio sustavu vašeg automobila sa šest zvučnika. Bluetooth je također dostupan za hands-free pozive.

Cruze karavan je dizajniran da bude jedno od najsigurnijih vozila u svojoj klasi.

shevrole kruz

Sustav upravljanja osigurava da se prati 100% kursa koji je postavio vozač. Pasivni sustavi štite putnike u slučaju sudara i uključuju glavnu podnu strukturu od čelika visoke čvrstoće i ojačani zaštitni kavez.

Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) prati vaše upravljanje kako bi odredila vaše namjere i automatski aktivira sustav kontrole proklizavanja. Ventilirane antiblokirajuće kočnice zadržavaju putanju kretanja čak i kada je srednja papučica pritisnuta. U slučaju hitnog zaustavljanja, automobil detektira silu koju ste primijenili na papučicu i primjenjuje dodatnu silu ako je potrebno.

Zone za upijanje energije sprijeda i straga dizajnirane su za upravljanje udarcima i održavaju kabinu netaknutom čak i u slučaju jakih sudara. Zračni jastuci detektiraju silu udara i aktiviraju se s dvije različite brzine, ovisno o usklađenosti, pružajući maksimalnu zaštitu.

http://www.chevyman.ru/hr/Cruze/J300 – upute za popravak prve generacije automobila Chevrolet Cruze.

Смотрите ещё

geller ikonka

Сверло центровочное твердосплавное: надежный помощник в точной обработке материалов

Сверло центровочное твердосплавное – это инструмент, который нашел широкое применение в различных отраслях промышленности благодаря …